nuffang

pembolg himpunan terbaik ini memohon kerjasama pembaca blog supaya mengabaikan iklan yang tidak menutup aurat dan seakan dengan ye..

TAJAAN HIMPUNAN TERBAIK

Selasa, 21 Jun 2011

jadual perlawanan kelayakan fifa, olimpik 2011

fakta ini untuk peminat bola malaysia je.. untuk pengetahuan je


Perlawanan Persahabatan Malaysia
------------------------------------------

- Malaysia XI vs Arsenal FC, 13 Julai 2011 di Stadium National Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Malaysia. Tiket menentang Malaysia berharga RM58, RM68, RM108 dan RM388 yang boleh ditempah menerusi online di www.ticketpro.com.my

- Malaysia XI vs Liverpool FC, 16 Julai 2011 di Stadium National Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Malaysia. Tiket menentang Malaysia berharga RM58, RM68, RM108 dan RM388 yang boleh ditempah menerusi online di www.ticketpro.com.my

- Malaysia XI vs Chelsea FC, 21 Julai 2011 di Stadium National Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Malaysia. Tiket menentang Malaysia berharga RM58, RM68, RM108 dan RM388 yang boleh ditempah menerusi online di www.ticketpro.com.my


Perlawanan Kelayakan Piala Dunia FIFA 2014 (Asia)
--------------------------------------------------------------

Malaysia vs Chinese Taipei (Taiwan), 29 Jun 2011 di Stadium National Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Malaysia. Perlawanan bermula pada pukul 8:30 pm (GMT +8.00) waktu Malaysia. Siaran langsung di Astro Arena 801. New

- Chinese Taipei (Taiwan) vs Malaysia, 3 Julai 2011 di Chinese Taipei.


Perlawanan Kelayakan Olimpik London 2012 (Asia)
-------------------------------------------------------------

-Olimpik Lebanon (Lubnan) 0-0 Olimpik Malaysia, 19 Jun 2011 di Stadium Camille Chamoun Sports City, Lebanon. 

- Olimpik Malaysia vs Olimpik Lebanon (Lubnan), 23 Jun 2011 di Stadium National Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Malaysia. 
Perlawanan bermula pada pukul 8:30 pm (GMT +8.00) waktu Malaysia. Harga tiket: RM30 (Gradstand), RM20 (Terbuka), RM5 (Kanak-kanak bawah 12 tahun). Siaran langsung di Astro Arena 801.

Read more: http://www.malayatigerfootball.com/2011/02/jadual-keputusan-perlawanan-kelayakan.html#ixzz1PvFoOrIs

Ahad, 19 Jun 2011

keadah otak perlukan tenaga dan rehat






 salam sejahtera buat pembaca blog hanis ni (himpunan terbaik).. ok.. kali ni hanis nak kongsi apa yang hanis baca dari buku RAHSIA MINDA HEBAT ( DARI DATO' SITI NOR BAHYAH ) hanis nk cite paling RINGKAS....

otak memerlukan bnyak tenaga untuk berkerja..sumber tenaga didapati daripada :

  • darah yang megalir ke otak
  • oksigen...
  • sumber berzat seperti proten
- otak manusia memerlukan tenaga sebanyak 400 kalori.

TAHUKAH ANDA

otak juga seperti komputer, jika kompeter memelurkan aliran udara..  supaya tak panas ( overhead), otak juga memelurkan rehat...


ANTARA KEADAH NAK REHATKAN OTAK ANDA...



bersukan













BERKELAH DENGAN KELUARGA












SOLAT 








    Membaca Al-Quran

Sabtu, 18 Jun 2011

fungsi otak kanan dan kiri berserta cara menguji otak kanan, kiri

salam sejahtera buat pembaca blog hanis ni (himpunan terbaik).. ok.. kali ni hanis nak kongsi apa yang hanis baca dari buku RAHSIA MINDA HEBAT ( DARI DATO' SITI NOR BAHYAH ) hanis nk cite paling RINGKAS.... 


OTAK KANAN 
- memproses maklumat satu persatu,
- bertindak balas kepada perkataan, nomber, logik dan analisa.
- orang yg kuat berfikir lebih mengunakan otak kiri

OTAK KANAN
- memproses maklumat secara keseluruhan
- bertindak balas kepada irama, imej, dan warna..

BAGAIMANA FUNGSI OTAK KANAN DAN KIRI...


OTAK KANAN
- mentafsir secara keseluruhan seperti warna hijau, bentuk gunung dan mendamaikan hati yang memandang

OTAK KIRI
- mentafsir pokok satu demi satu, bentuk yang berbaza gunung gunung pokok- pokok, pantulan imej dari tasik







MAI HANIS NAK TUNJUKAN CARA NAK KELIRUKAN OTAK KANAN DAN KIRI

SEBUT  WARNA DI BAWAH DENGAN KUAT!!!!!!!!!! TAu.. INGAT BUKAN SEBUT PERKATAAN TAPI WARNANYA....

    BIRU   MERAH      HIJAU     KUNING   UNGU     OREN    

HITAM     KELABU     MERAH     UNGU     OREN    KUNING


MERAH      HIJAU     KUNING    KELABU     MERAH  

 UNGU     OREN          BIRU   MERAH 




APA YANG BERLAKU  !!!!
otak kanan - cuba mengenali warna 
otak kiri     - cuba membaca warna




Khamis, 16 Jun 2011

bagaimana meningkatkan kemampuan otak




salam sejahtera buat pembaca blog hanis ni (himpunan terbaik).. ok.. kali ni hanis nak kongsi apa yang hanis baca dari buku RAHSIA MINDA HEBAT ( DARI DATO' SITI NOR BAHYAH ) hanis nk cite paling RINGKAS....

BAGAIMANA NAK TINGKATKAN KEMAMPUAN OTAK

  • lebih banyak fakta input yang diterima otak, lebih banyak yang mampu disimpan oleh otak.. 
  • lebih banyak fakta yang digunakan, lebih tinggi perkembangan otak
  • lebih pintar seseorang individu, lebih banyak maklumat baru yang boleh diterima
  • lebih bnyk pekara yang didengar dan dilihat, lebih banyak pekara baru yang ingin dicuba
  • lebih besar rangsangan yang diwujudkan, lebih besar kemampuan dan bakat akan lahir
MERANGSANG OTAK DENGAN BAU-BAUAN

udara yang bersih dan segar diwaktu pagi membawa wangian daripada tumbuhan ciptaan ALLAH..

menurut iman syafi' i . 

            " antara perkara yang dapat menguatkan tubuh adalah dengan mencium bauan yang harum "

TAHUKAN ADA !!!!!
otak kita dapat mengenal pasti sebanyak 10 000 jenis bau.. 

SENAMAN UNTUK KECERGASAN OTAK

orang islam beruntung kran kita telah diberikan senaman untuk cergaskan minda dengan solat.. ok.. ontuk lebih baik ni antara senaman yang hanis baca oleh buku ni...  untuk cergaskan minda








keadah hook ups


















lazy eight

Selasa, 14 Jun 2011

himpunan lawak terbaik.. menteri malaysia lwn





Pada sebuah pertemuan antara Menteri Teknologi Sedunia di Langkawi. Menteri Jepun, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia sedang ‘mengeteh’.

Menteri Jepun : Kalau anda ke Jepun, anda gali tanah kami, baru saja sampai 7 meter, anda akan temukan banyak chip, rangka-rangka besi, papan sirkit elektronik dan lain-lain. Ini menunjukkan bahawa sejak zaman nenek moyang, kami bangsa Jepun sudah mengenal teknologi robot.

Menteri AS : Kalau anda ke Amerika, anda gali tanah kami, baru saja sampai 3 meter, anda akan temukan jejak-jejak radioaktif. Ini adalah petanda bahawa sejak zaman dahulu kala, kami bangsa Amerika sudah mengenal teknologi nuklear.

Menteri Malaysia : Oleh kerana tuan-tuan sedang di Malaysia, saya persilakan tuan-tuan untuk menggali di sini biar tahu ada apa di bawah tanah kami.

(Dipanggillah 2 orang tukang untuk segera menggali tanah. Setelah kedalaman 70 meter, ke-2 tukang naik ke atas lagi)

Menteri Malaysia : Apa korang jumpa ?
Tukang gali : Tidak ada apa-apa
Menteri Malaysia : Ada KABEL TELEFON tak di bawah sana ?
Tukang gali : Takde Dato’..

Menteri Malaysia : (sambil ‘menjeling kerek’ ke menteri Jepun dan Amerika) Itulah petanda bahawa kami bangsa Malaysia, sejak zaman purbakala, sudah mengenal teknologi WIRELESS




himpunan lawak kampus

himpunan lawak terbaik.. gambar lawak haiwan

usaha melarikan diri yang gagal

usaha melarikan diri yang gagal
tersangkut kulit rati je kot.. hahah
haiwan comel duduk 4
haha duduk kekenyangan
haiwan comel duduk 5
hahaha siap tutup muka lagi tu.. rasa nak lempang-lempang je muka dia



gambar haiwan menguap 6
belajar cara untuk menguap bersama... (xtau apa nama binatang ni)




cute happy-monkey
haha dalam banyak-banyak gambar aku paling suka gambar ni


Sabtu, 11 Jun 2011

himpunan lawak terbaik.. gambar paling lawak






















kuda sedang bermain shok sendiri layan perasaan



Aksi kucing belasah anjing

 Beruk sedang membuat maksiat(muka poyo jerr)
wahai beruk... cepat2 la bertaubat ye



lokasi kejadian rogol beramai2









himpunan lawak terbaik- T-SHIRTS JENAMA PUMA ORIGINAL


HIMPUNAN TERBAIK T-SHIRT PUMA

Offer untuk member2 semua,


Baju T Shirts - Brand PUMA - ( Original )



Harga Asal : RM 198.00
Harga Tawaran : RM 20.00 Sahaja.


Baju rampasan Kastam


Boleh order kalu mahu...

coll no SAYA....

pemborong digalakkn beli


sila lihat contoh baju di bawah :




























...




...


...

...


...

himpunan lawak sms.....



Dah lama tak main sms-sms ni, kepada yg gila sms........

kalo aku tangkai ko daunnye,
kalo aku aur ko tebingnye,kalo aku kumbang ko bungenye,
kalo aku langit ko buminye,
& kalo aku tarzan ko le beruknye..
-----------------------------------------------------------------

Kalau dapat bini muda-nampak BABY DOLL.
Kalau dapat bini sederhana muda pula-nampak BARBIE DOLL.
Tapi bila dapat bini tua-nampak PANADOL !!
----------------------------------------------------------------

Bila kita cantik tak siapa memandang,
bila kita baik tak siapa memuji,
bila kita susah tak siapa menolong,
bila kita jatuh tak siapa mengangkat,
Tapi………
bila kita kentut semua mata memandang kita...
------------------------------------------------------------------

AnGkAT tgN!
inI RoMPaKan!
YG HenSEM Ke SeBELah KaNAn!
yG lAwA ke SeBelAh KIri!
yg WaJaHnYa hoDoH ke TeNgaH.
AWak!
yE AwK jgn pUrA² bAce SMS!.
cEpAt Ke TeNGah !!
-------------------------------------------------------------------

kau sungguh dinamis,
sifatmu cukup puitis,
gayamu selalu erotis,
jiwamu sungguh romantis,
caramu seperti celebrities,
tapi sayang wajahmu seperti teletubbies…
--------------------------------------------------------------------

HP anda telah dilengkapi puzzle game.
Caranya mudah saja.
Lemparkan HP anda ke dinding hingga berderai...
kemudian...susunkan kembali.
Selamat Mencuba!
------------------------------------------------------------------ 

himpunan lawakterbaik... LELAKI HANDSOME VS LELAKI TAK HANDSOME




Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam
pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg
diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero
filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang
diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan
tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok
saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh
kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus
menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya
tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya
ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas
perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang
begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to
cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan
ni?

heheheheh.....



Jumaat, 10 Jun 2011

himpunan lawak terbaik.. pokok pisang



CIKGU: Along, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

ALONG: Untuk mencari makanan, cikgu.

CIKGU: Bagus, sekarang giliran Neena pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

NEENA: Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.

CIKGU: Pun bagus jugak. Sekarang giliran Din pulak. Apakah tugas daun pisang?

DIN : Untuk membuat "tapai" cikgu..

CIKGU: Uiii, lagi bagus. Sila diri atas meja sampai tamat waktu kelass!CIKGU: Along, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?


himpunan lawak terbaik... teka-teki



Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Kuih salah bikin.

Binatang ape power Karate?
Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

Siape yang menemukan dompet kulit?
Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Pintu yang ade tulis 'TARIK'

Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Pembohong...

Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Kutu rambut


Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Sbb lelaki ni kan 'buaya'
Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'


Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Dua-dua tak kenal korang...hehe

Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Tukang gali kubur

Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Tahi hidung

Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...
Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...
Gajah terbang dengan ape?
Dengan susah payah...... 





himpunan lawak terbaik.. Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Ajoi pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.


Nenek : “Ajoi, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengerjakan kebun nenek…”


Ajoi : “Jangan cakap macam tu, nek…” (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung… dapat pulak harta pusaka nenek).


Nenek : “Semua yang ada di kebun nenek, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa siram tiap-tiap hari tanaman nenek.”



Ajoi : “Baik nek, nenek jangan bimbang tentang perkara itu… Tapi dimana kebun nenek? Ajoi tak pernah tahu pun..”


Nenek : “Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya.”

Ajoi : “%$^&^%$”



himpunan lawak terbaik.. karangan budak sekolah










himpunan lawak terbaik... Ayam vs Kambing


Pada suatu petan,ayam telah bersiap-siap untuk ke rumah kambing, untuk mengajak kambing ke Bandar. Bila sampai di kediaman kambing, ayam pun menyapa sahabatnya itu.

Ayam: Hai Bing, Apa kabar?

Kambing: Khabar baik Ya,! Wah! Bukan main lagi kau Yam, nak ke mana tu? Segak sungguh hari ni.

Ayam: Nak pergi karoke di bandar. Nak ikut Tak?

Kambing: Terima kasih je! Hari ni saya ada urusan sikit. Yam! Aku Tanya sikit boleh tak?

Ayam: Boleh apa salahnya?

Kambing: Ko ni memang smart dan bergaya, hensem pulak tu!

Ayam: Terima kasih (Ayam tersengih dan tersenyum apabila mendapat pujian dan kambing).

Kambing: Tapi! (Kambing tersenyum)

Ayam: Tapi kenapa? (Ayam terkejut)

Kambing: Ye la! Harap muka smart dan hensem je! Tapi tak pakai kasut! He! He! He! (Kambing ketawa)

Ayam : Ko kutuk aku ye. Ko tu lagi teruk!

Kambing: Aku teruk! Apesal pulak!

Ayam : Nampak macam alim. Ada janggut. Tapi suka tunjuk telur... macam orang sewel... Kah! Kah! Kah! (Ayam ketawa dengan kuat, tanda rasa puas hati)

Kambing: (Ayam ni aku tanduk baru tau – dalam hati)



himpunan lawak terbaik... Kisah Pak Haji Terpandang Mama Yang Tak Pakai Seluar Dalam


Suatu hari ada seorang anak kecil yang hanya berkain sarung bermain diatas pokok.

Anak : Mama… mama aku main dulu di laman depan..ye.
Mama : Boleh, tapi jangan panjat pokok pulak?

Anak : Okey ma…
Si anak melanggar pesan mamanya lantas memanjat pokok itu, dan rupanya si anak itu lupa memakai seluar dalam… dan pada ketika itulah pak haji yang baru selesai solat dari masjid lalu dihalaman tempat si anak itu yang sedang memanjat pokok.
Lalu apa yang terjadi…

Pak Haji : Astaghfirullah….
Anak : Kenapa tok haji?

Pak Haji : Nak sini nak… turun kamu dari pokok…
Akhirnya sianak itu turun dan menghampiri pak haji.

Anak : Kenapa tok haji, mengapa saya disuruh turun???
Pak Haji : Nah, ambil RM20.00 ni.

Anak : Mengapa saya diberi duit??? Buat apa tok haji??
Pak Haji : Buat kamu beli seluar dalam…. besok” lain kali kalau bermain panjat-panjat pakai seluar dalam, tidaklah nampak burungnya….

Anak : Baiklah tok haji, terima kasih ye???
Kemudian si anak itu berlari-lari pulang kerumahnya, sambil menjerit kegembiraan….

Anak : Mama, mama, aku diberi duit RM20 oleh tok haji…
Mama : Macam mana kamu dapat duit sebanyak itu…?

Anak : Iyer ma, tadi aku main diatas pohon, sememangnya aku terlupa nak pakai seluar dalam, eh terus pak haji lalu, terus bagi duit ke aku ma, buat beli seluar dalam katanya??

Disaat itu jugalah si mama budak itu berfikir kelakuan anaknya itu boleh menghasilkan wang, dan si mama ini berniat meniru kelakuan anaknya. Keesokan harinya si mama ini mencuba naik keatas pohon tanpa memakai seluar dalam … kebetulan pak haji lalu lagi…
Lalu apa yang terjadi…

Pak Haji : Astagfirullah…puan.
Mama : Kenapa pak haji??

Pak Haji : Sini puan, turun dari pokok tu…
Mama : (sambil tersenyum, si mama itu turun) ada apa ye pak haji??

Pak Haji : Sambil meraba-raba poket seluarnya) ambil duit RM2 ni…
Mama : Banyak ini jer pak haji?? Buat beli apa ini?????

Pak Haji : Ini duit buat beli pisau cukur??? Sudah berapa lama “puan punya” tidak dicukur??
Mama : Dengan muka kesalnya si mama ni pun pulang kerumah.

p/s: Nasib baiklah mama tu jumpa dengan pak haji mabrur, kalu jumpa pak haji malboro, kan ke naya… ha..ha..ha..


himpunan lawak terbaik... Saat Indah Awal Perkahwinan



Teruna : Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama
Dara : Apakah kau rela kalau aku pergi?

Teruna : Tentu tidak! Mengapai kau berfikiran begitu!
Dara : Apakah kau mencintaiku?

Teruna : Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Dara : Apakah kau pernah berlaku curang?

Teruna : Tidak ! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Dara : Mahukah kau mencium ku?

Teruna : Ya !
Dara : Sayangku…..!

Sesudah 5 tahun perkahwinan
Anda baca dari bawah keatas pulak…
… 



himpunan lawak terbaik.. Saat Indah Awal Perkahwinan



Teruna : Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama
Dara : Apakah kau rela kalau aku pergi?

Teruna : Tentu tidak! Mengapai kau berfikiran begitu!
Dara : Apakah kau mencintaiku?

Teruna : Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Dara : Apakah kau pernah berlaku curang?

Teruna : Tidak ! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Dara : Mahukah kau mencium ku?

Teruna : Ya !
Dara : Sayangku…..!

Sesudah 5 tahun perkahwinan
Anda baca dari bawah keatas pulak…
… 



himpunan lawak terbaik... Orang Gila dan Matahari



pada kawan2 blog himpunan terbaik baca sampai habis tau.. mesti pecah perut punya

Ada dua orang gila yang sedang berbual di rumah sakit jiwa.

Orang gila 1 : (sambil naik atas meja) "Kamu tahu tak?"

Orang gila 2 : "Tahu apa?"

Orang gila 1 : "Aku nie matahari (sambil mengangkat tangannya tinggi-tinggi) lihat lah terang dunia ini disebabkan aku!"

Orang gila 2 : (dalam hati) "Jangan-jangan dia ini bertambah gila, aku mesti lapor pada doktor biar dia diperiksa..."

Sambil berlari orang gila 2 tadi pergi ke bilik doktor dan menceritakan apa yang berlaku:

Orang gila 2 : "Doktor, kawan saya itu mungkin bertambah gilanya."

Dokter : "Kenapa?"

Orang gila 2 : "Benar doktor, dia naik ke atas meja sambil mengangkat tangannya dia cakap dia adalah matahari, dunia ini terang dia yang buat."

Doktor : "Kalau begitu suruhlah kawan kamu tu turun."

Orang gila 2 : "Jangan doktor, nanti kalau dia turun gelap dunia ini nanti..."

Doktor : "???"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...