nuffang

pembolg himpunan terbaik ini memohon kerjasama pembaca blog supaya mengabaikan iklan yang tidak menutup aurat dan seakan dengan ye..

TAJAAN HIMPUNAN TERBAIK

Khamis, 18 November 2010

10 Cara Mudah Tingkatkan Trafik Blog!

10 Cara Mudah Tingkatkan Trafik Blog!


Dah 2 hari tak hupdate belog! Sangat rindu taw! Ni semua sebab wifi tiba-tiba hilang. Pagi tadi baru ada. Rindu facebook pon ye jugak. Harini rasa macam nak kongsi something dengan korang. Untuk yang baru-baru ada blog, boleh lah cuba cara-cara ni.




1. Blogwalking! Semua blogger pon akan cakap blogwalking is must kalau nak tingkatkan trafik ke blog. Tapi,blogwalking pon kadang-kadang mesti kena pada cara. Apa caranya? Entri akan datang aku kasi tahu.
Bukan susah pon kan. Tinggalkan link je.


2. Tulis entri menarik. Ni memang wajib lah kalau nak pembaca yang banyak. Kalau tak ada idea, tulis lah isu-isu semasa contohnya sekarang Barisan Nasional menang pilihanraya. Ni jugak penting untuk SEO. Tak pon semalam CHELSEA MENANG 7-0! Kalau tulis Chelsea mendahului Man United dalam Liga Perdana Inggeris pon boleh jugak. *saja kasi hot fans Man U.kekeke*


3. Ping blog di ping site. Banyak sangat sebenarnya ping site ni. Cari je la kat google. Tapi, yang terbaik setakat ni aku rasa di Geng Blogger. Lain-lain png site innit, jombuzz dan ebuzz. Blogger United demam lagi kot.


4. Apa guna korang ada facebook tapi tak war-war kan blog korang? Tapi, aku jarang buat macam tu. Seganlah member-member baca blog ni. Hehe..


5. Komen di blog orang lain. Mula-mula aku pon tak yakin. Eh, betul ke komen kat blog orang lain boleh dapat trafik? Tak percaya tengok ni

kalau tak nampak, rajinkan jari untuk klik

Banyak tu trafik datang dari komen aku dekat Oh!tidak dengan blog kak Jie. Kalau untuk blog yang tak ada commentluv, cuba letak link entri best kat blog korang kat dalam komen tu. Kadang-kadang kalau ada yang menarik tu aku klik jugak. Tapi, aku sendiri tak pernah buat lagi. Hehe.. Rasanya tips untuk komen ni je dah boleh buat entri lain. 


Eh? Mana lagi 5? Yang lagi 5 tu aku serahkan kat korang yang lain. Sama-sama kongsi. 4 cara kat atas ni aku dah try. Berkesan pon. Dan lagi satu, rajin-rajin lah tinggalkan komen. Aku baru install intense database tambah plugin commentluv. Tak tahu lah menjadi ke tak. Kalau lambat loading or banyak sangat masalah tolong inform tuan belog ek.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog